IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Култура
12:39 | 13 ноември 2019
Обновен: 10:00 | 6 март 2024

Нова книга представя поетесата и художничка Елена Мури

След среща в читалище „Просвета 1927”, ѝ предстои премиера пред публика

По материала работи: Слав Велев
Нова книга представя поетесата и художничка Елена Мури

Вълнуваща среща с поетесата и художничка Елена Мури  проведоха варненски деца в библиотеката на  читалище „Просвета 1927”.  „Рисуването е приятно когато е споделено с приятел” и само сега може да е в книгата на авторката. Така тя става личен подарък и спомен за децата от ОУ „Христо Ботев” и НУ „Васил Левски”. От 18,00 ч. в Арт салона на радио Варна ще представи новата си книга „Сезонът е любов - цветна феерия от мисли”, събрани в 70 стихотворения и 75 картини.

 

Елена Трифонова е родена в гр.Стара Загора през септември. Творческото вдъхновение и писане на стихове започва през 1980 г., когато е едва на 11 години и участва в Международната Асамблея „Знаме на мира”. В юношеството е част и от клуб за поезия „Веселин Ханчев“, под ръководството на поета Жеко Христов в родния си град. По - късно, на 17 години получава награда за поезия на Национални конкурси и предложение за първа книга от Съюза на българските поети и писатели. Автор е на книгите: „Космос от любов“, „Неизпратени писма до теб“, „В любов- из дневника на едно пътуване в сърцето“, „Албуми с картини“, „Пътуване в цъфтенето“.

 

Изложба икони подреди варненска галерия (СНИМКИ)

Коментари

Новини Варна