IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Култура
15:22 | 5 декември 2019
Обновен: 20:48 | 26 февруари 2024

Осем студенти от Варна ще получат награди за постигнати успехи

Отличията се връчват от общината за 8 декември

По материала работи: Борис Проданов
Осем студенти от Варна ще получат награди за постигнати успехи

Осем студенти ще получат награди от Община Варна за постигнати високи резултати в различни области на международно и национално ниво. Номинациите за годишните поименни награди бяха одобрени с пълно единодушие на днешното заседание на Общинския съвет.

 

Проектантът на релефната карта на Морската градина Кристиян Иванов е носителят на наградата в раздел „Технически науки“. Той е студент 5-ти курс, специалност „Архитектура“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

 

В раздел „Природни науки, математика и информатика“ призът е за третокурсника Светослав Хаджитодев, специалност „Информационни и комуникационни технологии в морската индустрия“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Студентът е бронзов медалист от Националната студентска олимпиада по компютърна математика „Акад. Стефан Додунеков“.

 

Кристина Димитрова от Висшето училище по мениджмънт – Варна получава наградата в раздел „Изкуство“. Четвъртокурсничката от специалност „Хотелиерство и кулинарни изкуства“ има спечелени три първи места – за най-добра шоколадова скулптура, за най-добър ресторантьорски десерт и в категория „Сладкар на България“, в Националната купа на България през април тази година.

 

В раздел „Педагогически науки“ призьор е Любослав Александров, студент 3-ти курс, специалност „Информатика“ в Икономически университет – Варна. Той има завоювано четвърто място в XXXI Републиканска студентска олимпиада по програмиране.

 

Сред наградените е и Габриела Панайотова, студентка 6-ти курс, специалност „Медицина“ в Медицинския университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна.  В конференцията „Моята професия през 2040 г. – перспективи за развитие на висшето училище в България“  през април 2019 г. тя печели първо място със собственото си клинично проучване „Влияние на продължителността на контрактите върху първичните симптоми на депресия и тревожност при моряци“.

 

Още една студентка 6-ти курс, специалност „Медицина“ в МУ – Варна, ще получи приз от Община Варна. Това е Магдалена Близнакова, завоювала трето място на научна постерна сесия в Международен конгрес на медицинските науки ICMS в София.

 

В раздел „Сигурност и отбрана“ наградата отива при Десислава Вълчева, студентка 4-ти курс, специалност „Организация и управление на военните формирования на тактическо ниво“ във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Тя е шампион по тласкане на гюле в Държавното военно лично-отборно първенство по лека атлетика, състояло се през юни 2019 г. в Сливен.

 

Призът в раздел „Социални, стопански и правни науки“ е за Виктория Тодорова, студентка 5-ти курс, специалност „Право“ във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“. Тя е участвала в студентска научна сесия „Младеж, наука, съвременност“ с доклад на тема „Доживотният затвор без право на замяна и правото на помилване“ и успешно е завършила стажантска програма под егидата на вицепрезидента на България.

 

 За поредна година в категория „Аграрни науки и ветеринарна медицина“ няма номинация.

 

По традиция отличията ще бъдат връчени на тържествена церемония в Община Варна.

 

Прочетете още: ОбС – Варна, има 4-ма нови зам.-председатели

Коментари

Новини Варна