IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Култура
15:33 | 7 януари 2020
Обновен: 22:38 | 30 април 2024

Живопис на София Николова и рисунки на Изабел Пантелеева реди галерия “Графит”

Откриването е на 9 януари (четвъртък) от 19:00 часа

По материала работи: Слав Велев
Живопис на София Николова и рисунки на Изабел Пантелеева реди галерия “Графит”

Живопис на София Николова и рисунки на Изабел Пантелеева подрежда в началото на новата година галерия “Графит”. Със своя въздушен и нежен колорит, София Николова възпява Жената. Жената – създател и творец. Винаги търсеща и бореща се. Мираж, копнеж и истина… Тя е крехка и безплътна, и едновременно греховна и покоряваща. Няма нужда да търсим жената “шерше…” – тя сама ни намира. Тук тя ни гледа отвсякъде: разнолика, но винаги изящна и женствена. Миг, завладяващ въображението.

 

Изабел Пантелеева е ученичка последна година в Първа езикова гимназия. От малка обича да рисува и да експериментира с различни техники в областта на живописта, графиката и скулптурата. Участвала е в редица училищни и благотворителни изложби. В последните години проявява по задълбочен интере към архитектурата и по специално пространствено интериорните решения. Творбите и са насочени към изследване на материята и формата изразена чрез тях. Друга тема която е неименуема част от израстването е насочена към фината женска същност и природа. Чрез тези си творби тя ни разкрива сложната палитра от чувства през които преминават жените заедно с техните търсения и въпроси.

 

Койна Русева и Димитър Баненкин на сцената на Кукления театър

Коментари

Новини Варна