Премиерата на "18% сиво" събра лица от киното във Варна
Филмът е по едноименния роман на Захари Карабашлиев
Публикувана: 16 Jan 2020 | 10:32
снимки: Пламен Гутинов

Среща с екипа на филма "18% сиво" предшестваше премиерата на лентата, която  се проведе във Варна във Фестивалния и конгресен център. Зала 1 бе препълнена от зрители, пожелали да изгледат първи очакваната филмова драма. Филмът  по едноимения роман на Захари Карабашлиев  е копродукция на България, Великобритания, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия, Унгария, 2020 г. Режисьор на драмата е Виктор Чучков-син. Сценарий - Хилари Нориш, Доля Гавански, Захари Карабашлиев. В ролите: Рушен Видинлиев, Доля Гавански, Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци.

 

 

„18%СИВО“ е вторият пълнометражен филм на режисьора Виктор Чучков - син. След първата им успешна съвместна работа по филма ТИЛТ, продуцентът Борислав Чучков прочита едноименния роман на Захари Карабашлиев и откупува правата за филмиране. Сценарият заживява свой живот, следва адаптиране на книгата и прехвърляне на действието от Америка (в романа) в Европа. Филмът е заснет във  Варна, Лондон, Брайтън, Дувър, Tielt -Winge(Белгия),  Ваймар, Лайпциг и Берлин, защото преди всичко историята е пътешествие на много нива. В главните роли са актьорът и певец  Рушен Видинлиев „Снимка с Юки“ на Лъчезар Аврамов, „Цветът на хамелеона“ на Емил Христов  и Доля Гавански актриса и автор, позната от „Пътуването“ на Майкъл Уинтерботом, глобалния феномен играта Overwatchна Blizzard.

 

Сюжетът:

Следвайки своята мечта, влюбените Захари и Стела се преместват от Варна в Лондон. Но оцеляването в новата страна не е толкова лесно, и когато жена му го напуска, Захари се отправя на лудо пътешествие от Лондон до Берлин, по време на което среща поредица от необикновени  хора. Това е пътуване, което разкрива истината за неговата изгубена любов, и в крайна сметка го довежда до  неудобни открития за самия него.

 

По време на срещата с екипа, почитатели се снимаха с любимите си актьори и създатели на филма и събраха автографи от автора.

Ели Маринова

Снимки Пламен Гутинов

Коментари ( 0 )