IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Култура
13:45 | 27 януари 2020
Обновен: 18:06 | 24 април 2024

Операта търси певци за мюзикъла „Чаплин“

Кастингът е за артисти с различни вокални диапазони

По материала работи: Слав Велев
Операта търси певци за мюзикъла „Чаплин“

Операта във Варна търси певци за мюзикъла „Чаплин“. Конкурсът е за участие в новия американски мюзикъл „ЧАПЛИН“ от Крис Къртис и Томас Мийхън. Кастингът ще се проведе на 29 февруари от 16.00 до 21.00 часа в Главната репетиционна зала на Театрално-музикален продуцентски център. Мюзикълът “Чаплин” е създаден върху житейската автобиография на великия филмов актьор, режисьор, сценарист, композитор и продуцент за всички времена Чарли Чаплин. Този нов бродуейски мюзикъл се вихри около събития в целия живот на големия творец. От първата му изява като дете на водевилната сцена в Алдершот край Лондон през 1894-та до разтърсващата му реч на наградите ОСКАР през 1972 година. Героите в мюзикъла са онези хора, които са неизменно до него от началото до световната му слава и оформят неговия личен и професионален път. Това са майка му Хана, брат му Сидни, четвъртата му съпруга Уна О'Нийл, злият му гений, журналистката Хеда Хопър, великият режисьор Макс Сенет и други. В мюзикъла са възстановени и сцени от снимачните площадки на легендарните филми на Чаплин: "Хлапето", "Цирк", "Модерни времена", "Великият диктатор".

 

Драматизирани са житейски събития от турбулентното му детство, драматичният му любовен живот и политическите му убеждения. “Чаплин” е мюзикълната биография на гения, разсмял целия свят. Човекът, създал образа на "Скитника", малкия човек, обикнат от всички, но самият той борещ се за обич през целия си живот. Мюзикълът „Чаплин” е създаден през 2012 година от композитора и автор на стиховете Крис Къртис (с 14 номинации от пет конкурса, включително наградите "Тони", за най-добра музика, най-добър мюзикъл) и либретиста Томас Михън (автор на "Продуцентите", "Ани", "Лак за коса", "Младият Франкенщайн"). Произведението е официално одобрено от семейство Чаплин в неговата цялост, като житейски събития и като драматургични ходове на авторите.

 

Премиерата на мюзикъла "Чаплин" се очаква в Лондон през 2020 година, а премиерата за България вече е планирана във Варна за 30 юни 2020 година, 21.00, в Летния театър, като една от кулминациите в поредното издание на ММФ „Варненско лято“. Българската постановка е дело на екип в състав: Превод Даня Доганова и Борис Панкин. Постановка Борис Панкин. Диригент Страцимир Павлов. Хореография Анастасия Неделчева. Сценография и мултимедия Константин Гарнизов, Ирина Радованова, Калоян Божилов. Художник осветление Лальо Христов. Спектакълът ще се изнася изцяло на български език.

 

За ролите в кастинга за мюзикъла "Чаплин" се търсят артисти с различни вокални диапазони, като в прослушването артистите ще представят произведенията в оригинал, на английски език:

 

● Хана Чаплин, майката на Чарли.

 

● Уна О’Нийл. Актриса-красавица с амбиции да стане филмова звезда. Тя среща Чарли, когато закъснява за кастинг. Уна бързо се отказва от желанието си за филмова кариера и става първата жена, която обиква Чарли не за славата и богатството му, а заради него самия. Любовта им е истинска от първата им среща. Чрез Уна Чарли осъзнава, че обичта, дома и семейството са по ценни от обожанието на милионите почитатели по целия свят.

 

● Хеда Хопър.Посредствена актриса, която намира мястото си като водещ “жълт” журналист. Нейната мисия в живота става изобличаването на Чарли Чапли като развратен измамник, комунист и чужденец, който печели срамно много пари и слава на свещената американска земя.

 

● Сидни Чаплин. Братът на Чарли. Негов сценичен партньор и мениджър. Той е неизменно до Чарли през всички падения и възходи, през любовните му афери с твърде млади жени и провалени бракове, през политическите репресии срещу Чарли и изгнанието му.

 

● Макс Сенет. Създателят на прочутото “Keystone Studios”. Арогантен, но перфектен в професията си, той създава кратки, ярки комедийни филми, които се превръщат в световни хитове. Той открива Чарли за водевила и му дава възможност да направи пробив в киното. Той е в основата на безпрецедентния успех с образа на Скитника, който налага чрез блестящ маркетинг. Заслепен от славата и парите, той губи Чарли, който го напуска заради друго студио.

 

● Младият Чарли/Джеки Кугън (момченцето от “Хлапето”). Природно надарено дете певец с нешколуван глас. Малкият Чарли е чаровно, любвеобилно и смешно, но и с дълбока душевност дете. Момчето ще изиграе освен малкия Чарли и Джаки Кугън – момчето, което става световна звезда с филма на Чаплин “Хлапето”.

 

● Алф Рийвс. Алф е човекът, който дава работа на водевилната сцена на Чарли и продължава с него в киното. Умен, интуитивен, той е незаменим в живота на Чарли с умението си да комбинира кариерните му ангажименти и атаките на агресивните старлетки. Понякога Алф познава Чарли по добре от самия него.

 

● Ансамбъл

На кандидатите за всички позиции могат да бъдат поставени вокални, хореографски или актьорски задачи от Страцимир Павлов – диригент на проекта, Анастасия Неделчева – хореограф на проекта и Борис Панкин – режисьор на проекта.

 

От трюфели се вадят по-добри пари, отколкото от иманярство, убеден е експерт

 

 

 

Коментари

yuzixito ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500 Mg Amoxil Dose For 55 Pounds uha.nnmr.chernomore.bg.dvl.wx http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
oduzimoelibo ( преди 3 години )
http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/ - Amoxicillin 500mg Capsules 18 zko.ickd.chernomore.bg.kwi.rq http://mewkid.net/when-is-xuxlya2/
Отговори Сигнализирай за неуместен коментар
rate down comment 0 rate up comment 0
Новини Варна