IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
15:10 | 25 ноември 2014
Обновен: 04:53 | 17 април 2024

Мъжете пушат повече, като видят красива жена

Тайванските специалисти изследвали 76 доброволци, желаещи да загърбят вредния си навик

По материала работи: Златина Добрева
Мъжете пушат повече, като видят красива жена

Мъжете пушат повече и загърбват отказването от никотина, ако видят атрактивна дама, установиха тайвански учени, цитирани от в. "Дейли мейл".
Видът на хубава жена не само кара представителите на силния пол да получат слабост в колената. Атрактивните красавици влияят и на волята на пушачите. Екипът на Медицинския университет в град Гаосюн установил, че мъжете, които следвали терапия за отказване от цигарите, започвали повече да пушат, при вида на атрактивна жена.
Тайванските специалисти изследвали 76 доброволци, желаещи да загърбят вредния си навик. На половината от тях били показани снимки с красиви жени, а на останалите - фотоси с не биещи на око дами, пише БТА.
Хората, зърнали атрактивните представителки на нежния пол, се представяли по-зле на тестовете за концентрация, тъй като били разсейвани от мисли за любов и секс. Те също така пушели и два пъти повече цигари, въпреки опитите си да ги откажат. Учените заключват, че видът на красивите жени влияе неблагоприятно върху волята на пушачите при опитите им да се откажат от вредния си навик.

Коментари

Новини Варна