IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
14:48 | 10 декември 2014
Обновен: 04:54 | 17 април 2024

Варненски ученици ще участват в състезание по роботика

Състезанието е част от подготовката за националното състезание през февруари 2015 г. в гр.София

По материала работи: manager
 Варненски ученици ще участват в състезание по роботика

Сдружение "Образование чрез роботика"  с подкрепата на Община Варна, в лицето на Дирекция "Младежки дейности и спорт", организират състезание по роботика за учениците от града, което ще представлява подготовка за националното състезание през февруари 2015 г. в гр.София, което се организира за четвърта поредна година и е част от голяма международна инициатива.

Под шапката на младежкия форум на 14-ти декември от 17 ч. в Младежки Дом ще се срещнат седем отбора от ученици, които ще трябва да се състезават както с времето, така и с останалите отбори, за да решат множество мисии върху състезателното поле. Решаването на мисиите се извършва чрез предварително конструирани и програмирани от учениците роботи, които трябва да действат напълно самостоятелно. Подготовката на учениците за състезанието продължава повече от месец.

Тази година темата на състезанието е "Образование" и 30 варненски ученици ще решават мисии с имена като "Използвайте правилните сетива", "Дистанционно обучение", "Реверсивно инженерство", "Чиракуване" и други. Всяка мисия представлява модел, построен от конструкторни елементи, с който роботът на учениците трябва да си взаимодейства без помощта на състезателите и без дистанционно управление. Различните мисиите изискват от роботите различни действия като бутане или дърпане на лостове, поставяне или вземане на товари на точно определени места, както и вкарване на гол в умалена футболна врата от разстояние.

Сдружение "Образование чрез роботика" ви кани да подкрепите учениците и да се запознаете с тях и роботите им. 

Коментари

Новини Варна