IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Лайфстайл
08:51 | 15 декември 2014
Обновен: 04:55 | 17 април 2024

Гимназист от Ню Йорк, спечели 72 милиона долара на борсата

17-годишният Мохамед Ислам си нае апартамент в Манхатън и си купи BMW

По материала работи: manager
Гимназист от Ню Йорк, спечели 72 милиона долара на борсата

Гимназист от Ню Йорк, спечели 72 милиона долара, в свободното си време игрейки на борсата. Това съобщиха от вестник The New York Post.
17-годишният Мохамед Ислам не разкрива стратегията си, каза само, че идол му е легендарният американски инвеститор Пол Тюдор Джоунс, който се счита за "цар" на търговците на Wall Street. Според списанието Forbes, състоянието на Джоунс възлиза на $ 4.3 милиарда. Това му отрежда 108-о място в списъка на най-богатите американци.
"Може да научите повече от своите поражения, отколкото от успехите си" - цитира тийнейджърът своя идол. Според Ислам, той е вдъхновен от способността на Джоунс  да не се отказва и да не излиза от играта, дори и след като загуби хиляди долари.
Новоизпеченият  милионер заяви, че през юни 2015, когато ще стане на 18 години планира да получи лиценз за посредничество. Иска с още двама приятели да отворят свой собствен хедж фонд. През 2015 г. младите хора очакват да спечелят най-малко  1000 милиона долара.
New York Post твърди, че Ислам вече си е купил автомобил BMW, но още няма шофьорска книжка. В допълнение, той е наел апартамент в Манхатън, въпреки че родителите му, имигранти от Южна Азия, все още не са му позволили да живеят там.
"Това, което прави света да се върти са  парите, ако няма поток на пари, няма иновации, търговия, инвестиции, икономически растеж и работни места." - Казва Мохамед Ислам за решението си да стане борсов посредник.
Маня Петрова

Коментари

Новини Варна