IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
10:54 | 29 януари 2015
Обновен: 05:01 | 17 април 2024

Парите не ни правили щастливи

Просто ставаме по-малко тъжни, твърдят експерти

По материала работи: Златина Добрева
Парите не ни правили щастливи

Учени доказаха, че парите не могат да ни дадат щастие, но с положителност ни правят по-малко тъжни, пише британският "Дейли мирър".
Изданието се позовава на изследователски екип, воден от психолога Костадин Кушлев, който е изследвал връзката между притежаването на паричните знаци и тъгата. Той анализирал данни на 12 291 граждани на САЩ, получени по време на преброяване на населението.
От него станало видно, че парите могат да ни помогнат в преодоляването на нашето нещастие, но по-високите доходи практически не правят хората по-щастливи, установил екипът.
Поради тази причина обаче богатите хора са много по-малко стресирани, макар и не винаги да са щастливи. А причината е проста - безпаричието не ги навежда на тъжни мисли.
Парите помагат и да се справим с неприятните ситуации в живота и ни насърчават да гледаме на бъдещето, без да се притесняваме, тъй като могат да ни послужат като "спасителен пояс", убедени са експертите, цитирани от БТА и днес.бг.
Те сочат, че това, което ни прави щастливи, на първо място са доброто здраве, семейството и приятелите.

Коментари

Новини Варна