IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Лайфстайл
13:15 | 31 януари 2015
Обновен: 01:04 | 26 март 2024

Майката на Джако губи дело

Съд в Калифорния отхвърли обжалване на Катрин Джексън

По материала работи: Златина Добрева
Майката на Джако губи дело

Концертният промоутър AEG по никакъв начин не е виновен за смъртта на Майкъл Джексън, реши съд в Калифорния и така отхвърли обжалване на майката на певеца, предаде АФП.
Катрин Джексън заведе дело за небрежност срещу AEG през 2013 г., по-точно да наемането от компанията на д-р Конрад Мъри, който да наблюдава и контролира здравното състояние на поп идола при подготовката му за завръщане на сцената, което трябваше да стане със серия изяви в Лондон. Според Катрин Джексън AEG е виновна за щети и загубени приходи в размер между 900 млн. и 1,6 млрд. долара.
Страдащият от безсъние певец почина на 25 юни 2009 г. след като Мъри му предписал за употреба анестетичното лекарство пропофол. През 2011 г. Мъри беше осъден на 4 г. затвор, след като беше признат за виновен в непредумишлено убийство.
Но след дълго проточил се съдебен процес през 2013 г. съдебен състав отхвърли каквато и да е отговорност от страна на AEG като магистратите заявиха, че когато концертният промоутър е наел за работа д-р Мъри, лекарят не е бил неспособен за изпълнение на ангажиментите си.
В последното решение на съда по въпроса се казва, че AEG не е имал право да контролира работата и целите на лечение, с които д-р Мъри се е грижел за Майкъл Джексън. Също така нямало доказателства за това, че от компанията са контролирали лечението, провеждано от лекаря.
Д-р Мъри излезе на свобода през октомври 2013 г., припомня БГНЕС.

Коментари

Новини Варна