IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
21:10 | 30 март 2015
Обновен: 05:51 | 21 април 2024

Принц Уилям стана пилот на хеликоптер

Той вече има лиценз за английската Бърза помощ

По материала работи: Борис Проданов
Принц Уилям стана пилот на хеликоптер

Внукът на британската кралица Елизабет ІІ - принц Уилям, започна от днес новата си работа като пилот на хеликоптер на Бърза помощ, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, като се позоваха на информация на двореца Кенсингтън.


Принцът, който миналата есен се уволни от британските ВВС, където управляваше издирвателно-спасителен вертолет, започна своето обучение през месец септември миналата година. Досега той успешно е положил 14 изпита и вече е лицензиран пилот на Бърза помощ.


За непосредствената си професионална дейност обаче, членът на кралското семейство ще трябва да премине и през допълнително обучение през следващите няколко месеца, включително и на симулатор, за да започне мисиите си през лятото.


32-годишният принц Уилям, втори поред в наследяването на трона, работи за Bond Air Services и е част от пилотите на регионалната служба на въздушната Бърза помощ в Източна Англия.


Заедно с медиците той ще помага при спешни ситуации, вариращи от пътни произшествия до сърдечни пристъпи.

Коментари

Новини Варна