IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
10:36 | 2 юли 2015
Обновен: 01:48 | 20 април 2024

Без лунички през лятото

За да избегнете появата им през лятото, трябва още от пролетта да започнете да пазите лицето си от слънцето

По материала работи: Деян Михайлов
Без лунички през лятото

Луничките са характерни за определен фототип жени с много светъл тен и руси или червеникави коси. Тяхната кожа е особено чувствителна към слънцето и не придобива загар в истинския смисъл на думата. Всъщност луничките не са нищо друго освен пигмента меланин, който вместо да се разпредели равномерно по кожата, се концентрира в тези овални петънца. 

За да избегнете появата на лунички през лятото, трябва още от пролетта да започнете да пазите лицето си от слънцето. Непременно във вашите аксесоари трябва да присъстват широкополите шапки и слънчевите чадъри. Но ако сте пропуснали да се предпазите и искате да премахнете луничките от лицето си, може да използвате тези лесни домашни рецепти.

Два пъти в седмицата е добре да правите следната маска за лице:
Смесвате 1 чаена лъжичка оцет, 1 чаена лъжичка лимонов сок, 1 белтък, 1 чаена лъжичка вода и 2 чаени лъжички кисело мляко. Маската престоява 20-30 минути и се измива с предварително приготвена отвара от  20 г лайка, 30 г дъбови кори и 20 г магданоз. Билките се варят 30 минути, получената отвара се употребява хладка.
Ако ви се вижда прекалено сложно, опитайте с отвара от магданоз - трябват ви 20 стръка от зелената подправка, които ще наситните и после ще залеете с 500 милилитра гореща вода. Изчаквате 60 минути, за да се накисне магданозът, и после прецеждате отварата. Потапяте в нея малко памучно тампонче и намазвате луничките. Процедурата се прави 1 път дневно до достигане на желания ефект.
Бирата също помага за премахването на луничките. За целта смесвате в стъклена купичка 50 милилитра вода с 10 милилитра бира (по ваш избор). Преди сън измивате и подсушавате лицето си. Потапяте памучно тампонче в течността и намазвате засегнатите участъци. На сутринта изплаквате лицето с хладка вода.

Помага и смес от лук и сметана. Изцедете сока от една малка глава лук, потопете в него памучно тампонче и нанесете върху лицето. Веднага след това нанесете сметаната. Изчакайте 10 минутки и измийте. Правете процедурата всяка сутрин и вечер преди сън.

И все пак помнете, че често сме склонни да ненавиждаме това, което ни различава от околните – така е и с луничките. Не бива да забравяме обаче, че именно в разликите се крие нашата индивидуалност. Луничките придават чар и младежка закачливост на излъчването ви, затова не се лишавайте с лека ръка от тях.

Коментари

Новини Варна