IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
20:59 | 26 юли 2015
Обновен: 19:11 | 18 април 2024

Как да възстановим косата след лятната почивка?

Няколко съвета за красива грива

По материала работи: Слав Велев
Как да възстановим косата след лятната почивка?

Краят на лятната почивка може да бъде много стресиращ момент. Към липсата на море, слънце, плаж, планинска красота и релакс се добавят твърде много задачи, натрупани през времето, в което ни нямаше, дълги дни в офиса и завръщане към монотонното ежедневие.


Тъй като това явно не е достатъчно, косата ни някак си е малко по-различна от обикновено и то не в добрия смисъл на думата „различна“.

 

Силните слънчеви лъчи, морската вода и всякакви други типично летни фактори увреждат нашата коса и често се оказват причина за липса на блясък, обем и форма.

 

Представяме ви лесните начини, с които да възстановите косъма от почивката и да му върнете обратно здравия вид.

 

1. Подстрижете се

Най-важната стъпка към връщането на косата в здравословния ѝ вид е нейното поддържане. Задължително е след като се върнете от почивка да посетите фризьора, за да се сбогувате с цъфналите краища и заплитанията. Не е необходимо да правите драстични промени в стилистиката – просто няколко сантиметра, колкото да съживите косъма.

 

2. Маски за коса

Времето след почивка е най-точният момент да заложите на всякакъв вид маски за възстановяване, дълбока хидратация и подхранване. Можете да опитате както домашни рецепти, така и готови козметични продукти, но много важно е да ги селектирате правилно според типа коса, който имате. Ако смятате, че няма да се справите, винаги можете да се допитате до специалисти за някоя терапия за коса.

 

3. Използвайте дълбоко почистващ шампоан

Ако наскоро сте се завърнали в града от дългата морска почивка, задължително е първите няколко пъти да измиете косата си с продукт, който има дълбоко почистващо действие. Никак не е желателно по скалпа ви да има остатъци от морска сол или още по-зле – малки песъчинки.

 

4. Оставете косата да диша

Не се хващайте веднага за пресите, машите и каквито и да било инструменти, които работят на принципа на термичната обработка. Дайте малко време на косата ви да се възстанови и отново да привикне към водата, с която я миете обикновено и условията, на които я поставяте.

 

5. Инвестирайте в серум

След като измиете косата, важна роля има серумът. Не забравяйте, че той задължително трябва да присъства във вашата козметична рутина и е добре да съдържа само и единствено естествени и подхранващи косъма съставки.

Коментари

Новини Варна