IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
20:10 | 27 август 2015
Обновен: 16:30 | 15 март 2024

Ето как детето ви да не попада, сред 84-те % ученици, които…

(Нещо като наръчник на родителя и школските проблеми.)

По материала работи: Борис Проданов
Ето как детето ви да не попада, сред 84-те % ученици, които…

...се разболяват почти веднага, след старта на учебните занятия.
Просто трябва да заздравите имунната му система, точно преди училище и да поддържате около него максимално здравословна среда . Как да го постигнете по-лесно и бързо?


Ето няколко съвета:
 С мокри кърпички, дезинфекцирайте раницата, несесерите, моливите и химикалките на малкия ученик. Правете това поне 2-3 пъти седмично.
 Всяка сутрин слагайте мокри кърпички в раницата на детето и му обяснете защо и колко е важно да ги използва в училище.
 Гответе зддравословна храна по-често. В менюто на ученика трябва да има много зеленчуци. Освен това, му осигурявайте необходимите дози витамини, въглехидрати и мазнини. Но наистина наблягайте на витамините. Особено в първите седмици на учебната година.


 Също така, включете в менюто му повече плодове и фрешове.
 Възпитайте устойчиви хигиенни навици у детето като редовно миене на ръце, събуване на обувките, чистене на чина в училище, къпане и сменяне на дрехите…


 Научете го да избягва всеки ден да си купува сандвичи и пици от училищния павилион.
 Научете го да не яде от храната на други деца.
 Запишете го на някакъв спорт, за да се раздвижва повече.
 Не претопляйте дома си, за да не изнежите организма на детето.


Осигурете на детето си достатъчно време на здрав сън. Нека в стаята му е тихо и нито горещо, нито студено. Наложете му да си ляга навреме, за да му се съберат повечко часове сън. В това отношение, спортът ще помогне доста. Освен, че ще раздвижва детето, спортуването ще го уморява и то ще си ляга по-рано и без възражения.


Гледайте детето да има поне един ден – примерно събота – без ангажименти. Наистина почивен ден! Ако може спокойно да си напише домашните в неделя, не го притискайте задължително да го прави в петък или събота. Също така, не го влачете непрекъснато по тренировки и уроци. Един истински почивен ден и един хармоничен ритъм, с достатъчно моменти на отмора и игра, ще намалят стреса у детето, а това ще предпази имунната му система.


Проявете здрав разум и старание към имунната система на детето и по-рядко на вас ще се налага да го лекувате, а на него – да отсъства от училище.

 

infosi.bg

Коментари

Новини Варна