Необходими продукти:
4 свински котлета
50 г сирене „Пармезан“ за овалване:
100 г брашно
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сух риган
1/3 ч. л. сух чесън
1/3 ч. л. сух лук
1/3 ч. л. мащерка
1/3 ч. л. сух розмарин
черен пипер за соса:
2 филета аншоа
2 скилидки чесън
2 жълтъка
50 мл зехтин
40 г сирене „Пармезан“
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
сол
Начин на приготвяне:
1
Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Аншоата също се стрива на паста. Смесват се в купа заедно с горчицата, уорчесъра, сока от лимона и жълтъците. Разбива се.
2
Свински пържоли „Цезар“
Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде пармезан и се разбърква.
3
Свински пържоли „Цезар“
Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.
4
Свински пържоли „Цезар“
Котлетите се овалават в ароматното брашно и след това се потапят в соса.
5
Свински пържоли „Цезар“
Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан.
6
Свински пържоли „Цезар“
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.
Коментари