IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
11:45 | 28 август 2015
Обновен: 19:15 | 24 април 2024

Рецепта на деня: Пържоли със сос Цезар

Вкус за ценители!

По материала работи: Златина Добрева
Рецепта на деня: Пържоли със сос Цезар

Необходими продукти:

4 свински котлета
50 г сирене „Пармезан“    за овалване:
100 г брашно
1 ч. л. сух босилек
1 ч. л. сух риган
1/3 ч. л. сух чесън
1/3 ч. л. сух лук
1/3 ч. л. мащерка
1/3 ч. л. сух розмарин
черен пипер    за соса:
2 филета аншоа
2 скилидки чесън
2 жълтъка
50 мл зехтин
40 г сирене „Пармезан“
сокът от 1/2 лимон
1 ч. л. дижонска горчица
1/2 с. л. сос „Уорчестър“
сол

Начин на приготвяне:

1
Чесънът за соса се стрива на паста с малко сол. Аншоата също се стрива на паста. Смесват се в купа заедно с горчицата, уорчесъра, сока от лимона и  жълтъците. Разбива се.

2
Свински пържоли „Цезар“     
Постепенно се налива зехтинът, при постоянно бъркане. Сипва се настърганият на ситно ренде пармезан и се разбърква.

3
Свински пържоли „Цезар“     
Брашното се смесва с всички сухи съставки за овалване.

4
Свински пържоли „Цезар“     
Котлетите се овалават в ароматното брашно и след това се потапят в соса.

5
Свински пържоли „Цезар“     
Слагат се в тава и се поръсват с настъргания пармезан.

6
Свински пържоли „Цезар“     
Пекат се в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор, за 35 минути.

Коментари

Новини Варна