IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Лайфстайл
13:16 | 30 август 2015
Обновен: 05:52 | 29 март 2024

Как да запазим бели маратонки?

Удължете живота на своите обувки

По материала работи: Деян Михайлов
Как да запазим бели маратонки?

Класическите бели маратонки са едно универсално чудо на модната индустрия – не просто, че са изключително удобни, но и позволяват да се комбинират с почти всичко, което се намира в гардероба ни.

В крайна сметка, малко модели обувки могат да се похвалят със същото.
За съжаление обаче, натоварените ни графици и постоянни ангажименти ни карат да сме в движение през по-голямата част от деня, а истинското предизвикателство се оказва желанието ни да запазим тези бели маратонки... бели.
Тъй като твърде дълго време си гледахме само в краката за някое и друго препятствие по пътя, намерихме лесни начини, с които да поддържаме идеални спортните обувки.

Ето кои са те:

1. Използвайте бял лак за нокти

Колкото и елементарно да ви звучи, белият лак за нокти е идеален начин да прикриете вече нанесени драскотини, които колкото и да търкате, не излизат. Единственото, което трябва да направите е да подберете правилният нюанс, за да не се окаже различно бяло.

2. Използвайте оцет


Във всички магазини можете да намерите специализирани кърпички за почистване, но ако решите да не инвестирате в подобен продукт, вземете обикновена кърпа и малко оцет. Нежно потъркайте върху малките петна и бързо ще успеете да ги премахнете.

3. Никога пералня


Една от най-големите грешки на жените и мъжете е, че пускат своите бели маратонки в пералнята. Този метод е твърде груб към вашите обувки и може да съкрати живота им много бързо. Препоръчваме да се придържате към почистването и прането на ръка.

4. Използвайте четка за зъби


Четката за зъби е лесен начин, с който да достигнете иначе труднодостъпни места и зони по маратонките. Единственото, което ще ви трябва е топла вода и нежен сапун. Не използвайте твърде много сила, за да не нараните повърхността.

5. Връзки


Няма как да почистите белите маратонки, а да оставите връзките мръсни. Не се изкушавайте да ги поставите в пералнята машина по същата причина, по която не трябва да правите това и с маратонките. Отново застанете над мивката с топла вода и сапун, и оставете след това да изсъхнат на въздух.

Коментари

Новини Варна