IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Лайфстайл
16:36 | 29 ноември 2015
Обновен: 08:03 | 17 април 2024

Как да създадеш уют в дома си

Използвай цветове

По материала работи: Юлиян Атанасов
Как да създадеш уют в дома си

Мечтаеш домът ти да изглежда подобно на този от любимия ти филм? Да, обаче навикът ти всичко да е разхвърляно малко разваля този стремеж. При добро желание и находчивост обаче можеш да постигнеш неподозиран уют и комфорт вкъщи. Ето как.
 
Започни с антрето. Ако живееш в апартамент и не разполагаш с широк двор, а с малко антре/тъмен коридор, не се отчайвай и не пренебрегвай това помещение. Благодарение на малките размери с малко средства можеш да  постигнеш красиви и практични решения — оригинална закачалка за дрехи, стилен шкаф за обувки, интересна лампа, добре подбрана картина. Стига да бъдеш креативен/а, можеш да постигнеш страхотен комфорт.
 
Спри с безпорядъка. На всички ни е познато, когато ти е мъчно да изхвърлиш старите ненужни вещи, но се прежали и ги изхвърли. Те взимат половината място. По-добре освободи място за новите и практични неща.
 
Обърни внимание на мебелите. Може би сред тях има такива, без които можеш да живееш. Ако е така, махни ги. Премести в мазето фотьойла, на който никой не сяда или изхвърли счупения. Можеш също да се лишиш от шкафа, пълен с непотребни вещи.
 
Направи разместване. Преустрой пространството, като разместиш свободно мебелите – може да ги отдалечиш от стените или да ги поставиш в неочаквани позиции. Това ще направи жилищното пространство по-удобно и ще увеличи визуално помещението. Дори и в малките помещения, където всеки сантиметър е безценен, може да пробваш да разместиш двойка мебели. Ако пространството, с което разполагаш е толкова малко, че свободното разместване е невъзможно, просто остави краката на мебелите на показ – така ще постигнеш визуален ефект на свободно място.
  
Възползвай се от всички стаи. Ако има стая, която неусетно се е превърнала в склад, преобразувай я в по-функционално помещение. Можеш да направиш например домашен офис.

 

Погрижи се за прозорците. Освен да ги изчистиш, може да сложиш нови пердета и щори. Така ще освежиш интериора.


 
Използвай цветове. Цветовете са най-евтиният и лесен начин да придадеш нов вид на дома си. Ако не искаш да пребоядисваш, сложи цветни акценти — чрез килимите, щорите, текстила или други дребни детайли. Също така размести картините и другите произведения на изкуството.


 
Използвай нечетно количество предмети. Нестандартната бройка изглежда по-интересно. Когато има много предмети, нека малките са отпред, а големите – отзад.


 
Цветя. Това е банален, но винаги работещ начин да освежиш интериора. Ако не искаш да купуваш букети и нямаш възможност да се грижиш за цветя в саксия, винаги можеш да подредиш артистично няколко кактуса.

Коментари

Новини Варна