IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Лайфстайл
20:04 | 5 февруари 2016
Обновен: 15:22 | 24 февруари 2024

Защо да спим голи?

По материала работи: Златина Добрева
Защо да спим голи?

Мнозина се срамуват да съблекат всички дрехи и да спят съвсем голи. Вместо да се отнасяме със стеснение и скептицизъм към тази идея, по-добре да опитаме. Изследователи твърдят, че ще останем изненадани от ползите, които повишат качеството ни на живот.

Държи кожните заболявания настрана
След цял ден, прекаран на закрито и облечени с куп дрехи, кожата няма възможност да се възстанови от постоянното излагане на топлина и влага. Известен е фактът, че по време на сън кожата се възобновява, на което се дължи и определението „сън за красота“.
 
Когато спим голи, няма плат, който да се опира плътно до кожата и по този начин да попречи на този процес. Така кожата може да диша, което намалява риска от развитие на кожни проблеми, какъвто е фоликулитът – възпаление на космените фоликули, или преждевременно остаряване.
 
Подпомага се вагиналното здраве
Подобно на кожата по останалите части на тялото, и тази на влагалището също има нужда да диша през нощта. По този начин се поддържат здравословни нива на pH в него и можем да се предпазим от развитие на вагинални инфекции. Гъбичките обикновено се развиват и размножават в условия на топлина и влага.
 
Помага да изградим положителна визия за тялото си
Мнозина имат проблем с начина, по който тялото им изглежда, и не могат да го възприемат такова, каквото е. Това се дължи най-вече на ежедневната „атака“ на снимки на модели и артисти с „перфектни тела“, пише puls.bg.
 
Спането без дрехи може да помогне за постепенното възприемане на физическите недостатъци, без те да бъдат повод за срам и притеснение.

Коментари

Новини Варна