IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
12:34 | 2 май 2016
Обновен: 13:27 | 25 април 2024

В Китай е разработен летящ автомобил на бъдещето

Tой има формата на сплескана сфера

По материала работи: Юлиян Атанасов
В Китай е разработен летящ автомобил на бъдещето

Под People’s Car Project (PCP), инициатива, стартирана от автомобила Volkswagen в Пекин (Китай) дойде един от първите прототипи на колата на бъдещето.Тя се нарича Hover Car, концептуален автомобил се появи от над 120 хиляди предложения, които се добавят към дневния ред на немския гигант за бъдещото му развитие.

 

Tой има формата на сплескана сфера на нейните страни, на база въглеродни влакна плува във въздуха и се плъзга чрез електромагнитни релси. Тя се управлява само с един лост.

В допълнение, Hover Car разполага с мощна автоматична система за избягване на сблъсък, който непрекъснато оценява разтоянието на други превозни средства и пешеходци, за да активирате аварийните спирачки, които забавят за се предприемат маневри cnductor които са без надзор, автоматични.

Собствена научна фантастика, този прототип беше представен на автомобилното изложение в Пекин и се очертава като следващия автомобил на бъдещето.

videoclip.bg

Коментари

Новини Варна