IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Лайфстайл
21:39 | 5 май 2016
Обновен: 10:54 | 17 април 2024

Приложение раздава виртуални пари за всеки 1000 направени крачки

По материала работи: Златина Добрева
Приложение раздава виртуални пари за всеки 1000 направени крачки

Нова апликация за айфон, която награждава потребителя с виртуални пари за всеки изминати 1000 крачки, ще бъде пусната във Великобритания в сряда, предава Ройтерс.

 

Това е последният писък на фитнесикономиката, която използва всякакви джаджи, за да възнагради физическата ни активност. Приложението използва т. нар. sweatcoins за стимулиране на нашето движение. Софтуерът притежава сложни техники за измерване на физическата ни активност и ни следи да не мамим.

 

В апликацията е вградена и технологията, която стои зад виртуалната валута биткойн, за да се осигурят транзакциите. От тях могат да се възползват търговци, здравни застрахователи и фитнес мениджъри.

 

Зад новата апликация Суеткойн стои руският предприемач със седалище в Лондон Олег Фоменко. След натрупването на достатъчно виртуална валута, спечелена с усилени движения и отчетени от апликацията, ще могат да се купуват фитнес продукти или услуги в специален онлайн магазин, посочват БТА и Дарик.

Коментари

Новини Варна