IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
21:25 | 26 юни 2016
Обновен: 11:39 | 16 март 2024

Как да спрем да ядем захар?

Ето 3 полезни съвета

По материала работи: Слав Велев
Как да спрем да ядем захар?

Белите храни като бяло брашно и бяла захар са набелязани за враг на организма и се смятат за основната причина за затлъстяване и влошено здраве.


 
Ако хранителните ви навици включват консумацията на големи количества захар, това може да доведе до траен спад в енергията, постоянно чувство на умора. Рязкото повишаване на кръвната захар от своя страна, може да причини остро чувство на глад, което да подтикне към избора на нездравословни продукти.

 
За много хора, изключването на захарта от менюто е истинско предизвикателство и е съпроводено от много тежки лишения. Въпреки това обаче все повече хора се решават на тази стъпка, с цел да подобрят здравословното си състояние и да се отърват от излишните килограми.

 
Екипът на puls.bg дава няколко съвета как по-плавно и сигурно да изключим захарта от ежедневието си:


1. Избирайте мъдро

Когато пазарувате, е добре да се съсредоточавате и да обръщате по-голямо внимание на етикетите на храните. По-близкият поглед върху конкретните продукти, които слагаме в кошницата, помага да направим по-здравословен избор.

 
Диетоложката д-р Мерилин Гленвил коментира пред Daily Mail: “Трябва да четем подробно етикетите, за да осъзнаем какво има в храната, която ядем”. По думите и именно етикетите със списъка със съставките, са най-важното нещо в опаковката на даден продукт. 
 


2. Ограничаване на апетита

Когато сме в началото на пътя си към живот без захар, може да се наложи да изтърпим спад в енергията за известно време, докато тялото ни се настройва към новия начин на живот.

 
Това обаче би могло да увеличи желанието ни да си хапнем нещо сладко. Затова, не е лоша идея да стартираме приема на хром. Този минерал помага за поддържането на балансирани нива на инсулина в организма, обясняват специалисти. 

 


3. Останете сити за по-дълго

Когато стоим гладни за по-дълъг период от време, това може да направи невъзможно въздържането от това да хапнем шоколад или други сладки изкушения. Специалистите обаче обясняват, че гладът за сладко, вероятно се крие не в недостига на захар, а в необходимостта от приема на протеини например. 

 
Богатите на протеини храни се разграждат по-бавно и поради тази причина остават в стомаха ни за по-дълго, което ни кара да се чувстваме сити за по-дълъг период.

 

 

 

 

 

Коментари

Новини Варна