IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
21:14 | 28 юни 2016
Обновен: 11:28 | 25 април 2024

Как да отстраниш гел лака у дома?

Стъпка по стъпка

По материала работи: manager
Как да отстраниш гел лака у дома?

През последните няколко години гел лакът определено е най-предпочитан от дамите, които ходят на маникюр. Той се поставя и се маха от професионалист. Понякога обаче се случва да нямаш възможност да отидеш до салона, а гелът да има нужда да бъде премахнат. Какво да правиш в такъв момент? Ние те съветваме да си го отстраниш у дома. Как да стане това?

 

Нещата, които са ти необходими, за да премахнеш гел лака вкъщи, са памук, 100% чист ацетон, вазелин, алуминиево фолио и инструмент, с който да отстраниш остатъците от лака (подходящ за това е инструментът за избутване на кожички).

 

Как да си премахнеш гел лака у дома стъпка по стъпка:

 
1. Постави кърпа, върху която да отстраниш гел лака. Раздели памука на 10 отделни тампончета, които са достатъчно големи, за да покрият ноктите ти. Може да използваш и тампони за грим. Нарежи алуминиевото фолио на правоъгълници, за да се увият добре памучетата около пръстите ти.
 
2. Намажи пръстите и кожичките с вазелин. По този начин ще ти предпазиш от ацетона.

3. Потопи памучетата в ацетона, като се стараеш да ги напоиш достатъчно добре. Сложи ги върху ноктите и ги увий с алуминиевото фолио.
 
4. Остани така около 30-40 минути. След това внимателно развий фолиото на единия пръст и провери дали гелът е започнал да се отделя с помощта на памука. Ако все още не се отделя, остави памучетата още 15-20 минути. След това с помощта на инструмента за избутване на кожички отстрани гела от ноктите.
 
5. След това вземи едно памуче, напоено с ацетон и премахни останалия тел лак. Ако остатъците от гела не падат, сложи отново тампончета с ацетон и фолио и постой така 15-20 минути. След това се опитай отново да отстраниш гел лака с помощта на инструмента за избутване на кожички.
 
6. Много е важно да хидратираш хубаво кожата и ноктите, след като свалиш гел лака. Намажи ги с рициново масло и сложи отгоре найлонови торбички. Махни ги след 15-20 минути и измий хубаво ръцете си. След това нанеси хидратиращ крем за ръце.
 
 

Не е толкова сложно, колкото си мислеше, нали?

 

teenproblem.net
 

Коментари

Новини Варна