IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Лайфстайл
21:00 | 26 юли 2016
Обновен: 16:57 | 27 март 2024

Kой витамин помага при проблеми с ерекцията?

По материала работи: Златина Добрева
Kой витамин помага при проблеми с ерекцията?

При проблеми с ерекцията мъжете обикновено посягат към хапчето виагра. Резултатите от италианско и американско проучванe обаче показват, че има естествен начин за разрешаване на проблема - с помощта на "слънчевия" витамин D, пише в. "Дейли стар".


Еректилната дисфункция засяга половината от всички мъже на възраст между 40 и 70 г. Италианските и американските специалисти установили, че набавянето на витамин D може да помогне на представителите на силния пол да се справят по естествен начин с проблема и да подобрят представянето си в леглото.


Изследователи от университета на Милано в Италия и университета "Джонс Хопкинс" в САЩ са открили, че недостигът на витамин D е свързан със съществен риск от проблеми с ерекцията. Италианското изследване е обхванало 143 мъже с еректилна дисфункция, а американското - 3400 здрави индивида.


Витамин D в малки количества може да се набави от продукти като мазни риби, яйца и зърнени храни, пише dariknews, цитирайки БТА. Основният му източник обаче е слънчевата светлина, припомнят експертите.

Коментари

Новини Варна