IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Лайфстайл
19:26 | 22 август 2016
Обновен: 06:01 | 17 април 2024

Йога за дебели – хит в Австралия

Или кой е казал, че спортът е само за слабите

По материала работи: Юлиян Атанасов
Йога за дебели – хит в Австралия

Йогата е един от многото физически активности, където успехите не зависят толкова от телосложението на човек. Така се появява проект Fat Yoga, създаден за да покаже, че и пълните хора могат равноправно със слабите да правят сложни движения и освен да тренират, да станат и пропадаватели."Ако си мислите, че вашето тяло не е създадено за йога, то вие не сте прави. Станах преподавател чак на 40 години, независимо от 20-годишния си опит в личната практика. Просто по-рано си мислих, че това би било неправилно, заради тялото ми”, споделя Сара. 43-годишната брюнетка е от първите в Австралия, която е открила йогата за пълни хора. До скоро в родината й не са били чували за подобно нещо. Сара се свързала с колеги от САЩ, които отдавна практикуват подобни занятия.Тя си поставя за цел нелека задача – да промени отношението на хората към славата, която си носят „тлъстите”.

 

Затова решила да кръсти своят проект Fat Yoga (Йога за дебели) и така се опитва да се бори с неприятните характеристики."Даже има някои мои ученици, които харесват името на групата ни. Най-вече им допада спокойствието и отношението към тази дума”, обяснява Сара.По-рано, когато тя самата започнала да практикува, са й казали, че йогата е създадена само за стройни жени. Те съставят и голяма част от присъстващите в тренировките. Но в залата Сара продължила да се чувства комфортно.

 

"Не ме вълнува дали съм тлъста или не. Всеки сам определя себе си какъв е”, обяснява жената. За тези, които посещават часовете при нея, тя обяснява, че е абсолютно безопасно да се практикува йога и от хора с повече килограми.Сара планира да развива проекта си и да го направи достъпен и за хора, намиращи се в други градове. Засега тя разбира, че за подобно желание е необходимо време и търпение. Затова пък в САЩ йогата е отдавна достъпна за пълните хора.

 

Tialoto.bg

Още по темата: 8 ясни знака, че трябва да спортувате по-често

 

Коментари

Новини Варна