IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
21:07 | 29 август 2016
Обновен: 04:55 | 22 март 2024

Facebook промени механизма за показване на новини

Целта е да се намали степента на човешка намеса в процеса и да избегне обвинения в пристрастност

По материала работи: Борис Проданов
Facebook промени механизма за показване на новини

Социалната мрежа Facebook обяви автоматизацията на механизма, с помощта на който се подбират най-дискутираните новини в мрежата, за да намали степента на човешка намеса в процеса и да избегне обвинения в пристрастност, пише economic.bg.


В допълнение, Facebook се отказва и от кратките описания на популярни публикации, съставяни от редактори, се казва още в съобщение на компанията.


Причината за съществените изменения е, че тази пролет Facebook бе замесен в голям скандал. Тогава порталът Gizmodo установи, че социалната мрежа е пристрастна при избора на най-важните новини за потребителите.


Компанията винаги е казвала, че потокът от новини се подбира автоматично спрямо интересите на съответния потребител и на база популярност.
Служители от Trending Topics признаха, че са се ръководили от субективни критерии при подбора на новини и истории. Въпреки това, все още не е ясно дали Facebook е оказвал влияние върху съдържанието на News Feed-а.

 

КРОСС

 

Още по темата: Създават конкурент на Snapchat и Facebook

Коментари

Новини Варна