IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Лайфстайл
23:11 | 22 септември 2016
Обновен: 20:18 | 17 април 2024

5 породи кучета, подходящи за семейства с деца

Дружелюбни, игриви и мили с малките човечета

По материала работи: Слав Велев
5 породи кучета, подходящи за семейства с деца

Какво е семейство без куче?! Кучето неслучайно е най-добрият приятел на човека. То е готово да стои редом до своя стопанин в добро и зло без да очаква нещо повече от малко храна и ласка.

Не всички породи кучета обаче са подходящи за семейства с деца. Нравът на някои породи е необуздан и има риск да реагират при дразнене от страна на децата.

Но има и породи, които са абсолютно подходящи за семейства с деца. Специалистите препоръчват, ако взимате домашно куче и ако имате малки деца, то да е от следните 5 породи:

Лабрадор

 

Лабрадорът е изключително добър, дружелюбен и игрив. Той е много търпелив с децата и е склонен да участва във всякакви игри, особено лудешки. Лабрадорите са готови да тичат цял ден с децата, докато всички капнат от умора. Те са темпераментни кучета, които ще са готови да се ръководят от децата и ще угаждат на всичките им прищевки за игри.

 


Голдън ретрийвър

 


Голдън ретрийвърът е братовчед на лабрадора. Те са от едно семейство и затова са сходни по характер и външни белези. Различава ги окраската на козината.
Голдън ретрийвърът е мил и весел. Той обича да си играе с децата и също са му необходими дълги часове тичане и преследване на пръчка. Имайте предвид, че той е с по-дълга козина, което изисква редовно ресане поне веднъж седмично, за да предотвратите прекомерното падане на косми у дома.

 


Стафордширски бултериер

 

Стафордширският бултериер изглежда страховито. Той е мускулест и с широка глава. Би могъл да бъде превърнат в много зло куче при целенасочена тренировка в тази насока, но по природа тази порода кучета се смята за най-привързаната към семейството.
Търпеливостта на стафордширския териер е забележителна. Той е склонен да изтърпи всякакви мъчения и досадни действия от страна на децата, защото се чувства задължен да ги пази и да стои неотлъчно до тях.
Стафордширският териер е много привързващ се към стопаните. Може да му се има доверие заради много развитото му чувство за съхранение на собственика, който той безапелационно приема за свой водач.

 


Бийгъл

 


Бийгълът е прекрасно и щуро куче. Той обича да играе и да следва мисии. Задайте някаква задача на бийгъла и ще го видите как припка с вирната опашка, за да свърши каквото сте му наредили.
Той няма умора. Може да тича с часове. Понякога е своенравен и преследва свои цели. Когато е съсредоточен може и дори да не ви обърне внимание като го викате. Но иначе е изключително предан и любвеобилен.

 


Куче от приют

 

Кучетата от приют най-често нямат порода, но са перфектни за семейни приятели. Те имат нужда от спасяване и обич. Дайте им ги! Те ще ви отвърнат с много любов и всеотдайност. Пък и ще научите децата си на важен урок – да спасяват онези, които имат нужда от помощ.


az-jenata.bg

Коментари

Новини Варна