IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
10:42 | 26 февруари 2017
Обновен: 06:40 | 17 април 2024

САЩ не допуснаха сириец до церемонията за "Оскар"-ите

Халед Хатиб е работил по номинирания филм "Белите каски"

По материала работи: Борис Проданов
САЩ не допуснаха сириец до церемонията за "Оскар"-ите

Американските имиграционни власти не допускат в САЩ сирийски оператор Халед Хатиб, работил по номинирания за награда филма "Белите каски" за гражданската война в страната си, предаде Асошиейтед прес.

 

Вътрешна кореспонденция на администрацията на президента Доналд Тръмп, до която АП е получила достъп, показва, че министерството на вътрешната сигурност е решило в последната минута да не позволи на Хатиб да посети Лос Анджелис.

 

Очакваше се той да пристигне вчера от Истанбул, но плановете му объркаха, след като американски чиновници съобщиха, че са открили негативна информация за него. Това е широко понятие, което включва всичко от нередности в паспорта до терористични връзки, отбелязва АП.

 

"За пътуване до САЩ е необходим валиден документ", заяви говорителка на министерството на вътрешната сигурност, коментирайки случая.

 

"Белите каски" е 40-минутен филм, който може да спечели наградата "Оскар" за документално кино. Той разказва за сирийци, които рискуват живота си, за да помагат на засегнатите от гражданската война. Много от членовете на "Белите каски" загинаха при въздушни удари на силите на Башар Асад, а групата беше номинирана за миналогодишната Нобелова награда за мир, припомня АП.

 

dnes.bg

Коментари

Новини Варна