IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Лайфстайл
20:09 | 27 февруари 2017
Обновен: 16:20 | 23 март 2024

Другият гаф на оскарите

Издънка има не само при обявяването на филм №1, жива продуцентка е обявена за... починала!

По материала работи: Борис Проданов
Другият гаф на оскарите

Връчването по грешка на "Оскар" за най-добър филм на "Страната Ла ла ла" оказва се не бе единственият гаф на тазгодишната церемония по връчването на престижните награди.

 

Австралийската филмова продуцентка Джан Чапман разказа, че се е почувствала "съсипана", след като нейна снимка е била използвана по грешка във видеото, с което се отдава почит на починалите кино дейци.

 

Снимката на Чапман е използвана заедно с името и професията на нейната покойна приятелка Джанет Патерсън, четирикратно номинирана за "Оскар" за дизайн на костюми, която почина през октомври 2016 г.  

 

"Бях съсипана от използването на снимката ми на мястото на тази на моята добра приятелка и дългогодишна колега Джанет Патерсън. Предупредих агенцията ѝ да провери всички фотографии, които биха могли да бъдат използвани и разбрах, че Академията я е уверила, че се е погрижила", казва Джан Чапман в съобщение до "Варайъти".

 

"Аз съм жива и здрава и съм действащ продуцент", пише още Чапман, според която е много разочароващо, че грешката не е била отстранена.  Покойната Джанет Патерсън е правила костюмите за филми като "Портрет на една дама", "Оскар и Лусинда" и "Пианото".

 

dnevnik.bg

 

Още по темата: Гаф на „Оскар“-ите, почти обявиха „Ла ла Лeнд“ за филм на годината

Коментари

Новини Варна