IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
15:13 | 22 март 2017
Обновен: 06:22 | 17 април 2024

Социалните ни акаунти ни подлудяват

Американската психологическа асоциация отчита първото значително повишение на стреса от 10 г.

По материала работи: Юлиян Атанасов
Социалните ни акаунти ни подлудяват

През февруари Американската психологическа асоциация /APA/ публикува доклад, според който американците изпитват първото статистически значимо повишение на стреса в 10-годишната история на проучването. През януари 57% от анкетираните казват, че политическият климат в САЩ е значим източник на стрес, това е ръст от 52% спрямо август. Няколко дни по-късно APA публикува втората част на изследването си: „Стресът в Америка: как да се справим с промените”, което изследва ролята на технологиите и социалните медии в динамиката на стреса в САЩ.

 

Десетилетие след появата на смартфоните, Facebook и Twitter и други социални медии, четирима от всеки петима възрастни в САЩ /86%/ съобщават, че постоянно проверяват мейла си, съобщенията и акаунтите си във Фейсбук. Тази привързаност към устройствата е постояното използване на технологиите е свързано с по-високи нива на стрес за тези потребители, съобщава APA. Изследването Стресът в Америка е проведено онлайн в САЩ от Harris по поръчка на APA между 5 и 31 август 2016 сред 3500 души на 18+ години, живеещи в САЩ, на английски и испански език.

 

bloombergtv.bg

 

Четете още: Коя e най-добрата жена според зодията

Коментари

Новини Варна