Леля Гошка развърза милионите
Купи си палат в Мадрид
Публикувана: 18 Apr 2017 | 21:29

Леля Гошка, която се превърна в най-известната българска тото милионерка, е решила да харчи ударно джакпота, който удари от испанска лотария.


61-годишната жена си е купила огромна къща в Мадрид. Палатът се намирал в един от богаташките квартали на испанската столица. Имотът бил с двор от около два декара, в него имало и голям басейн.


Кварталът бил от затворен тип, а леля Гошка и семейството й планирали да се преместят в новата къща през лятото. Това разказаха пред Dnes.bg жители на град Искър, Плевенско. Това е родното място на Гошка, откъдето тя заминава на гурбет в Испания преди години.


Както Dnes.bg писа тото милионерката се върна в родния Искър преди няколко седмици за погребението на майка си. Тя изглеждала угрижена, отслабнала и се държала недоверчиво. В града останала само ден и веднага си тръгнала за Испания.


В Искър говорят, че освен голямата къща, леля Гошка "развързала" милионите и за нова кола на внучка си Гергана.


Доскоро хората разказваха, че младата жена се сърди на баба си, че не иска да й даде от голямата печалба за ново возило.


Хората в Искър говорят, че тото милионерката не била от най-щедрите. Нейните роднини й се сърдели, че не им е дала пари. Тя дори не платила самолетните билети на сестрите си, пристигнали заедно с нея от чужбина в Искър за погребението на майка им преди седмици.


Местните разказват, че леля Гошка се е заела и с външния си вид. Тя била дала солидна сума пари, за да оправи зъбите си. Тото милионерката се оплакала на свои близки, че била ядосана на тотаджийката, продала й печелившия билет, защото била извикала медиите и дала гласност на печалбата и самоличността й.


От общината пък секнали намерението на богаташката да купи старото училище до църквата. Намеренията й бяха да го ремонтира и превърне в старчески дом. Кметът на Искър обаче кандидатствал по европроект за ремонт на затворената сграда и искал да я превърне в спортен комплекс.


Леля Гошка живее в испанското село Кинтанар дел Рей със съпруга си и синовете си от повече от 15 години. Именно там тя един ден се събуди милионерка. Миналото лято 61-годишната българка спечели 67,99 милиона евро от местната лотария "Примитива". Това е втората най-голяма печалба в историята на местното тото.


Dnes.bg

 

Още по темата: Леля Гошка – инкогнито в България

Коментари ( 0 )