IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
12:03 | 22 април 2017
Обновен: 06:23 | 17 април 2024

Британец, любител на ракията, иска политическо убежище в България

Джонатан Тейлър го отправи в открито писмо в социалната мрежа Facebook

По материала работи: Борис Проданов
Британец, любител на ракията, иска политическо убежище в България

Британец поиска българско гражданство и политическо убежище у нас. Джонатан Тейлър го отправи в открито писмо в социалната мрежа Facebook, пише "Монитор". Според него с желанието си да напусне Европейския съюз родната му Великобритания е извършила едно огромно предателство.


Тейлър живее от 2006 година у нас- в севлиевското село Крушево.


"Дойдох да живея в България като гражданин на Европейския съюз. Гражданство, с което най-много се гордея, защото всички ние сме европейци. Никога не съм искал да живея в изолация, а в рамките на един всеобхватен съюз от държави, федерален съюз, който приветства всички, независимо от раса, националност или религия.


Най-великият създаван някога демократичен политически съюз на мира и сътрудничеството обаче, сега е в опасност и Обединеното кралство трябва да поеме отговорността за това. Те предприеха курс на конфронтация чрез изнудване и сега трябва да бъдат държани отговорни за своите действия. Апелирам да няма никакво съчувствие и политическа толерантност към Обединеното кралство за тяхното оттегляне", категоричен е британецът.

 

Според него с гласуването за Брекзита, Великобритания е извършила своето политическо самоубийство. Освен това в решението на своите сънародници Джонатан вижда заплаха и за себе си и съпругата си, шотландка, която също живее с него в България.


"Изправен съм пред заплахата от бездомност, ако правата ми да остана в България бъдат отнети. Оставих всичко, за да дойда тук и нямам нищо, заради което да се върна. Ще сляза от самолета в Англия без работа и без достъп до държавна помощ. Моето бъдеще е на абсолютна нищета, от която английските и уелските "брекзит", подкрепящи излизането от ЕС, изобщо не се интересуват. Затова се обръщам към Република България да ми бъде дадено политическо убежище”, завършва писмото си Джонатан Тейлър.


Джонатан е музикант, певец и композитор. Възхитен от българската природа, история, бит и традиции, той написа песни за Баба Марта, Митко Палаузов, Хаджи Димитър и огнената българска домашна ракия.

 

факти.бг

Коментари

Новини Варна