IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
21:51 | 15 юни 2017
Обновен: 06:26 | 17 април 2024

Красотата на родината: Къде да избягаме за уикенда?

Едно от подходящите места край Варна

По материала работи: Борис Проданов
Красотата на родината: Къде да избягаме за уикенда?

Уикендът наближава и вие все още не сте на ясно къде да отидете? Прекарайте почивните си дни на приятно и спокойно място, без излишни хора и претенции. Ето и нашето предложение за уикенда.
 
Не го пропускайте.
 
Нос Калиакра
 
Лятото наближава...а кой казва, че само тогава е време за море. То е красиво 365 дни в годината, 24 часа в денонощието.
 
Нос Калиакра е прекрасното, място, на което може да се насладите на синьото чудо. От гръцки означава „красивият нос”. Нос Калиакра препречва пътя на безброй много вълни, които пораждат северните течения.
 
Те се разбиват и се превръщат в красива пяна, която носи толкова много щастие, а и малко тъга. Калиакра се изменя с бавни темпове, но излъчва невероятна красота, както преди, така и сега. На това прекрасно място може да прочетете легендата за красавицата Калиакра, която предпочита смъртта пред робството.
 
Тя гласи че девойката и нейни четиридесет приятелки сплитат в една плитка дългите си и буйни коси и се хвърлят в морето, за да не попаднат в ръцете на турците. Вълните ги носят към открито море, но любовта към скръбната родна земя ги връща всяка нощ при скалния бряг.
 
В началото на нос Калиакра има обелиск, изграден в тяхна памет. Наречен е „Портата на четиридесетте девици”. Природата там е изключително красива и заради ярките звезди. Не пропускайте да посетите това чудо.

 

teenproblem.net

Коментари

Новини Варна