IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
11:42 | 12 август 2017
Обновен: 06:35 | 18 април 2024

Facebook пусна тайно приложение за обмен на снимки в Китай

Представено е от местна компания, за да не се разбере истинският му разработчик

По материала работи: Борис Проданов
Facebook пусна тайно приложение за обмен на снимки в Китай

Социалната мрежа Facebook е пуснала тайно в Китай, където достъпът до платформата е блокиран, собствено мобилно приложение за обмен на снимки. Това съобщава The New York Times.


По данни на американското издание приложението носи името Colorful Baloons, като е било лансирано на китайския пазар от местна компания. Този ход е бил с оглед на това да се скрие кой е истинският разработчик на въпросната апликация.


А това не е толкова лесно, с оглед на това, че дизайнът и функциите му почти напълно съвпадат с приложението Facebook Moments, позволяващо на потребителите да разменят снимки с приятели.


Интернет цензурата в Китай е една от най-радикалните в световен мащаб. В „Поднебесната империя“ са забранени редица социални мрежи, като освен до Facebook е блокиран достъпа и до Twitter, Instagram, видеоплатформата YouTube, Google, медии като The Wall Street Journal, The New York Times и Bloomberg.

 

bloombergtv.bg

Коментари

Новини Варна