IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
17:50 | 17 септември 2017
Обновен: 06:33 | 17 април 2024

Щурците стават почетни софиянци

Почетният знак на София пък ще получат още Балет „Арабеск"

По материала работи: Слав Велев
Щурците стават почетни софиянци

"Щурците" стават днес почетни софиянци. Любимите не само на столичани, но и на всички българи, рокаджии получават днес Почетния знак на Столична община. Той им се присъжда за значителен принос в развитието на града и заслуги към неговите граждани.

 

Металният знак, който представлява цветно изображение на герба на София, ще бъде връчен на музикантите по време на тържествената сесия на общината в Деня на София.

 

Откривателят на най-старите къщи в Европа чл.-кор. проф. д.и.н. Васил Николов става почетен гражданин на София. Заместник-председателят на БАН проучва праисторическото селище в Слатина. Най-високото звание на столицата му се присъжда изключителен принос и заслуги за развитието на града. Николов ще бъде удостоен с Почетен знак с лента. Името му ще бъде вписано в книгата с почетните граждани. Той ще може да присъства да заседанията на СОС и да има съвещателен глас.

 

Почетен софиянец става днес и Гийом Робер, съветник по сътрудничеството и културната дейност на Посолството на Франция в България и директор на Френския културен институт.

 

Почетният знак на София пък ще получат още Балет „Арабеск", Томас ван Оорсхот, извънреден и пълномощен посланик на Кралство Нидерландия, посланикът на Република Казахстан Темиртай Избастин, бившият главен преговарящ на България с ЕС Владимир Кисьов и др.

 

standartnews.com

 

 

Коментари

Новини Варна