IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
10:36 | 8 октомври 2017
Обновен: 16:52 | 25 април 2024

Звездата, която празнува днес

Рожден ден чества Сигорни Уийвър

По материала работи: Борис Проданов
Звездата, която празнува днес

Днес рожден ден празнува Сигорни Уийвър. Актрисата, родена в Ню Йорк, навършва 68 г.
 

Тя е дъщеря е на президента на телекомпанията NBC Силвестър Уийвър и на актрисата Елизабет Инглис. Истинското ѝ име е Сюзън Александра Уийвър.
 

През 1962 г. семейството ѝ за кратко се мести в Сан Франциско, а по-късно в Кънектикът, където Сюзън посещава частно девическо училище. През 1963 г., вдъхновена от героиня от романа на Ф. Скот Фицджералд "Великият Гетсби", Сюзън променя името си на Сигорни.
 

През 1967 г., след завършване на училището, Сигорни заминава за няколко месеца за Израел, където живее в кибуц.
 

След това решава да стане актриса и завършва престижната школа за драматично изкуство към Йейлския университет.
 

Играе на сцената на Бродуей. За пръв път се появява на екрана, когато дебютира с второстепенна роля във филма на Уди Алън "Ани Хол" (1977 г.).
Прославя се с ролята на лейтенант Рипли от филма на ужасите на Ридли Скот "Пришълецът" (1979 г.). Впоследствие участва с не по-малък успех и в продълженията на този безспорен хит на фантастичното кино.

 

Сред най-новите филми с нейно участие са "Дупки" (2003 г.), "Аватар" (2009 г.), "Пак ли ти?" (2010 г.) и "Търсенето на Дори" (2016 г.).

vesti.bg

 

Коментари

Новини Варна