IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
10:29 | 11 декември 2017
Обновен: 18:46 | 17 април 2024

15 оригинални идеи за коледна украса (СНИМКИ И ВИДЕО)

Можеш и сам да си направиш играчки за елхата, и то от неща, които обикновено изхвърляш в боклука. Красиво и ефектно е. Защо да не опиташ?!

По материала работи: manager
15 оригинални идеи за коледна украса (СНИМКИ И ВИДЕО)

 

Какъв по по-хубав случай от Коледа да направиш нещо от сърце и душа за любимото място – у дома?! Най-семейният и топъл празник предразполага към мили изненади, повече старание и въобще не иска всичко да е перфектно. Важното е да е истинско!

Ако искаш да попълниш липсващите, счупени коледни играчки или просто да разнообразиш ежегодната колекция, предлагаме ти списък с хендмейд идеи от combo.bg. И най-хубаво е, че украшенията, които ще видиш по-долу, можеш да направиш от съвсем обикновени неща от домакинството!

 

1 СНЕЖНИ ЧОВЕЦИ ОТ БИРЕНИ КАПАЧКИ

 

Металните капачки от шишета – винаги сме ги събирали, без да знаем защо. Но ето сега всичко се изясни! Веселите снежни човеци са съставени от по три капачки, захванати за една обща лента отзад. Горната й част е оставена по-дълга, за да образува “ухото” за закачане, а декорацията по-надолу е оставена напълно на въображението: панделки, конци, канап, копчета и малко черно и оранжево за характерното лице.

 

2 КОЛЕДНИ ВИСУЛКИ ОТ СТАРИ КРУШКИ

 

Старите крушки могат да изгреят отново на коледната елха. За преобразяването им е необходимо лепило и бляскави частици. Брокат, стрит прах от някоя счупена коледна играчка или пък малки огледални частици от нарязан компактен диск също могат да свършат работа.

 

3 МАГИЧЕСКИТЕ 3D СНЕЖИНКИ ОТ ХАРТИЯ

Подаръчна, цветна, едноцветна, гланцирана – може да използвате всякакъв тип хартия, стига само да спазвате внимателно инструкциите за сгъване. След това закрепяте шестте оригами части с телбод и окачате на елхата. 

 

4 ФИГУРКИ С РОЛКИ ОТ ТОАЛЕТНА ХАРТИЯ

Изненадващо, но правилните кръгли форми на ролките от тоалетна хартия се оказват подходящ консуматив за коледна украса. Срежете ги на малки ленти, захванете едно за друго с лепило, силикон или телбод и декорирайте. Наредете получени фигурки едно до друго и можете да си направите цял коледен венец за украса на вратата или прозореца.

 

5 СЛАДОЛЕДИ ОТ ХАРТИЯ

 

Точно сте се отказали от украсата с ролки тоалетна хартия и идват шарените сладоледи! Направете конуса от по-твърдия картон и цветната част – от смачкани цветни листи. Зашивате с помощта на игла и конец и окачате.

 

6 ФИГУРКИ ОТ КОРКОВИ ТАПИ

 

Коркови тапи за създаване на коледни формички? Става, дори и да са поели малко от червения цвят на виното! Коледният дух наистина може да е скрит в бутилката.

 

7 ЗВЕЗДИ ОТ СЛАМКИ

 

Вижте повече във видеото:

 

 

8 УКРАШЕНИЯ ОТ ПРЪЧКИ И БОРОВИ КЛОНКИ

 

Каква по-автентична украса от клонките бор или ела?! Създавай различни форми и декорации, като допълниш с копчета, гирлянди, панделки, връв или каквото откриеш.

 

9 ПЕЧЕНИ ИГРАЧКИ

 

Рецептата за печени коледни играчки за елха е следната: 1 чаша сода бикарбонат, ½ чаша (царевично) брашно или нишесте, ¾ чаша топла вода. Нарекли сме ги “печени”, но всъщност няма да ползваме фурна и тава, а тенджера и тиган. Смесете содата и брашното/нишестето в тенджера и бъркайте. Добавете водата и бъркайте. Сложете на средна температура, докато започне да ври. През цялото време разбърквайте и махнете от тигана, когато консистенцията започне да прилича да картофена каша. Изчакайте сместа да изстине, но не напълно. Оформете формичките и оставете да се изсъхнат. Нямате котка, нали?! Инструкции: тук и тук.

 

10 ОРНАМЕНТИ ОТ ХАРТИЯ

 

 

11 ЦВЕТНИ ШИШАРКИ

 

 

Тук-там малко цвят и шишарките стават по-празнични. Овържи с корда и закачи!

 

12 МОДЕРНИ КОНУСИ = СТИЛНА УКРАСА

 

Сгъваш, лепиш, закачаш!

 

13 КОЛЕДНИ ИГРАЧКИ ОТ КАПАЧКИ

 

 

По-приятно покритие за вътрешната част, малко рисунки на вкус, панделка за закачане и капачките от буркани никога не са изглеждали по-добре.

 

14 КОЛЕДНИ ТОПКИ В НОВА ОПАКОВКА

 

Ако шарените топки вече не се връзват на новата ви, по-стилна коледна украса, увийте ги в подходяща плат и ги използвайте отново! 

 

15 МАЛКИ ОПАКОВАНИ ПОДАРЪЦИ

 

Вижте още Подарък според зодията

 

Кутийките като малки опаковани подаръчета са си класика. А и е толкова лесно да ги направиш от това, което имаш под ръка. Дори и вестник, кибритени кутийки и малко червена лентичка.

 

Коментари

Новини Варна