IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
15:50 | 17 януари 2018
Обновен: 06:31 | 17 април 2024

Бриз на eзерото (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Решава логиката

По материала работи: Борис Проданов
Бриз на eзерото (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Инспектор Верние по спешност беше повикан за ново престъпление. Вилата вилата на кмета се оказа разбита от крадци, които откраднали много ценни предмети. Сградата се оказа на закътано място, близо до езерото, до което води 12-километров път.

 

До вилата стоят 2 вили, които са на противоположните места на езерото. Едната собственост на някой си Адалберт, другата – на художника Брайтбранд.

 

С неговото име не се оказа свързана взломната кражба, защото по същото време той празнувал рожден ден с гости от цялата област. Те се веселили до 4 ч. сутринта и всеки си спомни как е приключил веселбата.

 

А обирът беше станал не по-рано от 4 ч. и не по-късно от 6 ч. сутринта, сочеха експертите на криминалистите. А гостите имаха алиби…

 

Инспектор Верние намери и Адалберт, който се прибрал с яхтата в 7,30 ч. сутринта. Той твърдеше, че лодката му „Бине“ е вървяла срещу вятъра и затова се е забавил.

 

- Можете да попитате рулевия колко време загубихме в езерото, каза Адалберт на инспектора.

 

- Няма никаква необходимост – отбеляза инспектор Верние. – Вятърът действително е бил насрещен, а Вие лъжете и най-вероятно сте обрали своя съсед кмета.

 

Защо инспекторът счита, че Адалберт представя фалшиво алиби?

 

Разгадайте сами, или вижте верният отговор - тук.

 

Още по темата: Колекционер на монети (КРИМИНАЛНА ЗАГАДКА)

Коментари

Новини Варна