IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
11:51 | 10 февруари 2018
Обновен: 14:44 | 21 април 2024

Айфеловата кула ще остане затворена заради снега

Официални лица казват, че е твърде опасно за туристите да я посещават, поради заледявания

По материала работи: Борис Проданов
Айфеловата кула ще остане затворена заради снега

Айфеловата кула в Париж, която е посещавана от 6 милиона туристи всяка година, ще остане затворена до неделя в резултат на силен снеговалеж. Кулата, която е символ на Париж, е затворена от вторник. Официални лица казват, че е твърде опасно за туристите да я посещават, поради заледявания.

 

Парижката градска управа съобщи, че нивото на снега, паднал във вторник, е „прецедент от 1987 г. насам”, като за 24 часа е натрупал 12 см сняг. Тежкият сняг предизвика сериозни смущения в Северна Франция тази седмица.

 

В Париж бяха заснети скиори по склоновете около катедралата "Сакре Кьор" в сряда. На Айфеловата кула снегът по платформите и стълбите се е превърнал в лед, което затруднява придвижването на туристите. Нормалните методи за премахване на леда не могат да бъдат използвани, защото солта ще предизвика корозия на желязото, от което е направена кулата, а пясъкът може да попадне в зъбните колела на асансьорите, посочват служителите.

 

Парижките власти забраниха преминаването на тежкотоварни автомобили по улиците на града в резултат на силния снеговалеж.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна