IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Лайфстайл
18:19 | 22 февруари 2018
Обновен: 17:43 | 24 февруари 2024

Българин изобрети прахосмукачка, която чисти декар за час

Може да работи денонощно месеци наред

По материала работи: Борис Проданов
Българин изобрети прахосмукачка, която чисти декар за час

Прахосмукачка, която за 1 час изчиства до последната прашинка от помещение с площ над 1 декар, се превърна в атракция при откриването на специализираната изложба АГРА. Уредът е в състояние да отстрани и цял тон отпадък за същото време от хоризонтален под.

 

"Практически тази индустриална прахосмукачка от среден клас може да не спира денонощно, и то месеци наред. Тайната е в опцията да бъде оборудвана с трифазен мотор", обясни продуктовият мениджър инж. Александър Лалов.

 

Прахосмукачката е мобилна и е показана във вариант с три монофазни мотора. Оборудва се според конкретните изисквания в различни конфигурации от маркучи, филтри, накрайници, тих двигател. Ползването й е изключително ефективно с монтирана голяма половинметрова четка, посочват експерти.

 

Уредът на практика е необслужваем, допълват специалистите. Датчик известява при напълването на филтъра. Само с няколко движения на специалната ръкохватка конкретният модул се изтръсква за секунди и работата продължава. Не се налага разглобяване и изтупване на отпадък, прахосмукачката сама се справя с тази задача, поясни инж. Александър Лалов.

 

Още по темата: Никога не й подарявай това...

Коментари

Новини Варна