IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Лайфстайл
15:50 | 3 март 2018
Обновен: 06:33 | 17 април 2024

Женшенът повишава либидото при мъжете

Регулира и кръвното

По материала работи: Борис Проданов
Женшенът повишава либидото при мъжете

С неотменния ход на възрастта при мъжете зачестяват проявите на редица здравословни проблеми, за облекчаването на които може да се разчита на лечебната сила на природата. Много данни в тази насока съществуват за позитивния ефект на женшена. 

Всички сме запознати с важността на физическата активност, съня и правилното хранене за мъжкото здраве във всяка възраст. Но прибавянето на продукти, съдържащи женшен, към ежедневният режим е допълнителна стъпка, с която всеки мъж може спокойно да заяви, че полага всички грижи за доброто си здраве.
 
Установени са няколко позитивни ефекта на женшена върху здравословното състояние на мъжете.
 
Подпомага справянето с еректилната дисфункция
 
Между 5% и 10% от мъжете до 40-годишна възраст имат еректилна дисфункция, а с напредване на възрастта честотата на разпространение на сексуалните нарушения нараства. Това че те се разглеждат като естествено последствие от възрастта, не означава, че не може да се профилактират. Приемът на женшен е сред най-ефективните нехормонални средства за подобряване на мъжкото сексуално здраве.
 
Регулира кръвната захар
 
Независимо от възрастта си, мъжете е по-вероятно да развият диабет тип 2, в сравнение с жените. Освен това при мъжкия пол заболяването често се диагностицира и при по-нисък индекс на телесна маса.
 

dnes.bg

 

Още по темата: Секс с нов партньор – как да го направим страхотен

 

Коментари

Новини Варна