IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Лайфстайл
18:06 | 5 април 2018
Обновен: 11:36 | 21 април 2024

Боливуд в шок от присъдата срещу филмова звезда

Залман Хан бракониерствал застрашени от изчезване антилопи

По материала работи: Борис Проданов
Осъденият на пет години затвор Залман Хан е в средата, с тъмните очила.

Стотици фенове на боливудската суперзвезда Залман Хан се стекоха днес пред жилището му, за да протестират срещу петте години затвор, на които екшън звездата беше осъден за бракониерство срещу застрашени от изчезване антилопи.

 

Армията от фенове на Хан се събра пред жилищният комплекс „Галакси“ в индийската филмова столица Мумбай, за да си правят селфита, докато техният герой прекара нощта в затвора в Раджастан. Полицията издигна барикади извън сградата с изглед към Арабско море, където основната част от живеещите са актьори и магнати.

 

Боливудският елит също застана зад 52-годишната звезда на блокбъстъри като "Султан" и един от най-добре платените актьори в света. Много фенове бяха ядосани и зашеметени от присъдата, наложена от съда в град Джадхпур в Раджастан, за убийството на два редки антилопи преди 20 години. Джая Бачан, боливудски актьор ветеран и депутат, каза, че толкова много пари са инвестирани във филмите на Хан, че "ще има загуби".

 

"След 20 години те са осъзнали, че е виновен. Но законът поема собствения си курс, какво може да се каже. Той прави много благотворителност. Притеснен съм за производителите", каза Бачан пред репортери.

 

Водещият боливудски режисьор Субхаш Гай заяви, че е бил "изключително шокиран" от присъдата. Гай нарече Хан "най-обичан човек" във филмовата индустрия, но също така каза, че има "пълно доверие" в процедурата за обжалване в Индия.

 

БГНЕС

Прочети още: Мумбай ни среща с лукса на Боливуд

Коментари

Новини Варна