IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Живот
09:53 | 29 октомври 2015
Обновен: 03:29 | 25 март 2024

Лазаня с гъби, моцарела и пармезан

Рецепта на деня

По материала работи: Деян Михайлов
Лазаня с гъби, моцарела и пармезан

Продукти:

12 кори за лазаня
3-4 топки моцарела
100-150 г пармезан
зехтин
1 глава лук нарязан на ситно
5 скилидки стрит чесън
2 чаши нарязани гъби
3 чаши доматен сос
щипка сушен риган
черен пипер
сол

Приготвяне:


В мазнината задушете гъбите, лука и чесъна. След като омекнат достатъчно сложете и доматения сос, ригана, сол и черен пипер на вкус. След като сосът е готов, сложете в тавичката за печене малко количество от него на дъното й. След това сложете първата кора за лазаня, върху нея сос и след това две парченца моцарела.


После сложете втора кора за лазаня, отново сос и сирене моцарела (може да редувате с пармезан). Така докато съставките свършат. Най-отгоре завършете със сос. Покрийте тавата с фолио и печете до готовност. Когато лазанята е готова, настържете малко пармезан и запечете до златисто.

Коментари

Новини Варна