IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 23°
Лайфстайл
15:05 | 27 май 2018
Обновен: 15:05 | 28 март 2024

Мъпетите - омаскарени във филм

Създателите на „Улица „Сезам“ възмутени от лентата, внесоха жалба в съда

По материала работи: Борис Проданов
Мъпетите - омаскарени във филм

Създателите на „Улица „Сезам“ внесоха жалба в съда, след като нова полицейска комедия с неприличен хумор, марионетки, наркотици, „петнят имиджа на прочутата детска серия с куклите мъпети, любима на децата по цял свят“. Във филма "The Happytime Murders" актрисата Мелиса Маккартни, която играе ролята на полицай, трябва да разкрие цяла серия убийства в свят, в който има и кукли и хора. Разследването я среща с кукли наркомани, проституция и неприлични предложения.

 

Лозунгът на фирма е "NO SESAME. ALL STREET", което е директно позоваване на филма „Улица „Сезам“. „Ние сме неприятно изненадани и разочаровани, че „Улица „Сезам“ – предаване с възпитателно предназначение за деца, се използва за популяризиране на филм, забранен за непридружени непълнолетни лица“, се казва в комюнике на студио „Sesame Workshop“.

 

В исковата молба, която студиото внесе в нюйоркски съд срещу продуцентската къща STX Entertainment, се подчертава, че асоциирането на филма "The Happytime Murders" с анимационния филм за деца „Улица „Сезам“ нанася на детския сериал „непоправими щети“.

 

Сцените от трейлъра показват лош език, използван от хора и кукли, наркотици, проституиращи кукли, които предлагат услугите си на човек, насилие, оръжия, сексуални отношения между кукли и кулминацията – сцена, в която се вижда как кукла еякулира, се казва в исковата молба. Към нея се прилагат и копирани съобщения от социалните мрежи, от които става ясно, че хората смесват детския филм „Улица „Сезам“ с "The Happytime Murders".

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна