IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
17:02 | 27 май 2018
Обновен: 15:46 | 15 април 2024

Морската храна повишава плодовитостта

Повлияла по-здравословната диета

По материала работи: Борис Проданов
Морската храна повишава плодовитостта

Добавяйки повече морска храна към диетата си много двойки може да подобрят сексуалния си живот и дори да повишат плодовитостта си, показват последни проучвания.Изследването не е успяло да докаже със сигурност причинно-следствената връзка, но са наблюдавали, че семейства, които ядат повече риба всяка седмица са по-склонни да имат деца в рамките на протеклото една година изследване.

 

„Нашето изследване предполага, че морската храна помага за репродуктивните функции, включително по-кратко време за зачеване и по-висока сексуална активност“, казва авторът на изследването Андрей Гаскинс, от училището по обществено здраве към университета Харвард. Това проучване е финансирано от Националния здравен институт на САЩ. За целите на изследването учените са наблюдавали 500 двойки от Мичиган и Тексас в продължение на една година. Всички двойки са планирали да имат дете и всички те са записвали колко често консумират морска храна, и колко сексуално активни са.

 

Проучването показва, че участниците, които за консумирали морска храна повече от два пъти в седмицата, са били по-често сексуално активни и средно с 22% по-плодовити от двойките, консумиращи по-малко риба. 92% от двойките, консумирали риба повече от два пъти в седмицата са имали момче, срещу само 79% от двойките, които са консумирали по-малко риба, пише в изследването.

 

Изследователите отбелязват, че връзката между приема на морски дарове и бременността не може да се обясни само с увеличената сексуална активност, която двойките са имали. Те предполагат, че приемът на морски дарове може да засегне качеството на спермата, овулацията или качеството на ембрионите.

 

„Нашите резултати показват, че не е важна само диетата на жените, но и на мъжете в периода на зачеване, като би било добре и двамата родители да включат повече морска храна в диетата си“, заявява Гаскинс пред репортери, когато представя изследването си.

 

Д-р Томър Сингер, ръководител на ендокринологията и плодовитостта в болница Ленокс Хил в Ню Йорк, споделя, че не бил включен в изследването, но отбеляза, че причинно-следствената връзка в изследването не е много ясна. Въпреки това според него е ясно, че изследваните двойки са „били повлияни от по-здравословната си диета“.

 

БГНЕС

Коментари

Новини Варна