Вапцаров се върти в гроба: Направиха „Прощално“ на чалга (ВИДЕО)
Проектът е наречен „Табу“
Публикувана: 29 May 2018 | 15:02

Фолкаджийка "разстреля" едно от най-обичаните български стихотворения. Посегателство върху един от най-интимните стихове на вечния поет Никола Вапцаров е извършено от чалга певицата Антонина, кръстила "проекта" си "Табу", пише "Трафикнюз".

 

Откровената подигравка не се изчерпва с поднасянето на "Понякога ще идвам във съня ти, като нечакан и неискан гостенин" с пръст в уста, който чалгаджийката грижливо облизва. Клипът към "песента" представлява порнографски материал, в който главни роли имат две жени, изглеждащи като държанки от харема на разголен мъж - техен "прощалник".

 

"Да, това е разстрел, а след разстрела - червеи... или чалга, май е все едно и също. В този час Никола Вапцаров се обръща в гроба. Дано някой прекрати безпокойството му, когато му е отреден вечен мир и надявам се - апология сред живите.

 

Борбата е безмилостно жестока, но си струва да изобличаваме пошлостта и да отстояваме творците, които са градили нашата цивилизованост и са ни завещали културно наследство, заради което всеки един от нас днес се гордее да се нарече българин", пишат от медията.

 

Вижте видеото:

Коментари ( 0 )