IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Лайфстайл
09:13 | 24 юни 2018
Обновен: 06:22 | 17 април 2024

Джон Галиано сложи корсет на ... мъжете

Колекцията на британския дизайнер бе показана в Париж

По материала работи: Слав Велев
Джон Галиано сложи корсет на ... мъжете

В новата колекция на дизайнера Джон Галиано  мъжете носят корсети, шалове, пера, предаде АФП, цитирана от БТА и Дарик. Галиано поясни, че си поставил за цел да потърси нова мъжественост. За дефилето за сезона пролет/лято 2019 г. той се е осланял на кройки, благодарение на които дрехата обгръща тялото.

 
Уменията си британският дизайнер показа в не една колекции за жени, а този път разкри и в проектираните от него сака от туид и сатенени костюми.

 
Докато навремето Мадлен Вионе и Пол Поаре бяха първите дизайнери, освободили жената от корсета, Галиано сега го връща на мода в мъжкото облекло. Корсет с цвят на човешка плът е носен върху сакото на тъмен костюм, черен корсет - на голо като бюстие, а корсет с леопардов принт - в комбинация с розов панталон. Горните части от някои облекла са от прозрачна коприна и са носени върху ризи.

 
Дефилето се състоя сред декор от скулптури, изваяни от американеца Тони Матели, в помещенията на модната къща. Става въпрос за сграда на бивш манастир, ползвана по-късно от школа за индустриален дизайн.

 

 

 

Коментари

Новини Варна