IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Лайфстайл
16:55 | 14 юли 2018
Обновен: 06:20 | 17 април 2024

Доналд Тръмп мечтае за голф в Шотландия

Американският президент изрази днес надежда да поиграе на едно от игрищата си в Шотландия преди срещата с руския си колега Владимир Путин в понеделник

По материала работи: Слав Велев
Доналд Тръмп мечтае за голф в Шотландия

Американският президент Доналд Тръмп изрази днес надежда да поиграе голф на едно от игрищата си в Шотландия преди срещата с руския си колега Владимир Путин в понеделник, предаде Ройтерс.

 

"Пристигнах в Шотландия и ще бъда в "Тръмп Търнбъри" за два дни на срещи, разговори и, надявам се, малко голф - основния ми вид физически упражнения", написа той в Twitter.

 

 

"Времето е прекрасно, а това място е невероятно! Утре заминавам за Хелзинки за среща с Владимир Путин в понеделник", добави президентът.

 

 

Докато Тръмп стоял на игрището край хотела в луксозния си голф клуб, активист на природозащитната организация "Грийнпийс" се спуснал над терена с моторен парапланер с прикачен транспарант. На транспаранта пишело "Тръмп: доста посредствено равнище".

 

 

Когато планеристът приближил, президентът, заобиколен от охраната си, влязъл в хотела. Британската полиция каза, че издирва пилота.

 

 

След като десетки хиляди души се включиха в мирен протест срещу Тръмп в Лондон, днес на протести се събират няколко хиляди демонстранти и в шотландската столица Единбург, отбелязва АП. Според полицията край сградата на шотландския парламент за началото на демонстрацията са се стекли към 3000 души.

 

 

Освен антифашистки групи и политически активисти, за протеста са дошли много хора, които казват, че никога досега не са участвали в такава проява. Протестиращите, въоръжени с импровизирани транспаранти и плакати с лозунги против Тръмп, ще преминат край американското консулство, поставено под засилена охрана.

 

 

Протести имаше днес и в двата голф клуба на американския президент в Шотландия - "Тръмп Търнбъри" и "Тръмп интернешънъл голф линкс", предаде ТАСС, като се позова на телевизия "Скай нюз".

 

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна