Днес сгответе.. Руло от тиквички!
Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен
Публикувана: 2 Sep 2018 | 14:50

Докато сме все още в сезона на тиквичките, да ви предложим и една рецепта за студено руло от тиквички с плънка от крема сирене, кашкавал и бекон.
 
Рецептата е подходяща за хората, които избягват глутен, и също за спазващите ниско-въглехидратен режим на хранене.
 
За рулото
 
500 гр. настъргани тиквички
 
6 яйца
 
200 грама настъргана моцарела или кашкавал
 
копър
 
сол
 
1 с.л.зехтин
 
За плънката
 
250 гр. крема сирене
 
100 гр. настърган кашкавал
 
200 гр. бекон на слайсове
 
Първо настъргваме тиквичките и ги слагаме в гевгир да се отцедят за 30 минути.В купа разбиваме яйцата, добавяме добре отцедените тиквички, моцарелата(кашкавала) и подправяме със сол и наситнен копър.В правоъгълна тава застлана с хартия за печене и леко намазана със зехтин изсипваме сместа и я разпределяме равномерно.
 
Печем 25 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна, първите 10 минути на вентилатор, а после на горен и долен реотан.
 
Готовият блат навиваме още топъл на руло заедно с хартията и го оставяме да се охлади.
 
Разгъваме охладеният блат и намазваме с крема сиренето, отгоре настъргваме кашкавала и подреждаме бекона.
 
Завиваме на стегнато руло и оставяме да се охлади добре в хладилника.
 

Източник: wellcometomykitchen.blogspot.com

 

Коментари ( 0 )