Риана става посланик на Барбадос
Тя беше и културно аташе
Публикувана: 23 Sep 2018 | 15:39

Най-известното лице от Барбадос става посланик на Карибския остров.

 

Нова роля за Риана. Певицата на "Diamonds" е назначена за "извънреден и пълномощен посланик" на Барбадос, съобщи в четвъртък правителството на Карибския остров.

 

"Риана дълбоко обича тази страна и това се отразява в нейните филантропски дела, особено в областта на здравето и образованието. Тя също така показва патриотизма си, като държи на страната си и на острова като свой дом", каза Миа Амор Мотли, министър-председател на Барбадос. "Освен успеха си като поп икона, тя показа също така творческо усещане и финес в бизнеса. Затова има смисъл да я ангажираме и да я насърчим да работи по-усърдно за нашата мисия, да преобразим Барбадос".

 

Робин Риана Фенти, както е истинското име на певицата, не крие радостта си: "Не бих могла да бъда по-горда, получавайки такава престижна титла от родната си страна. Всеки барбадосец ще трябва да изиграе своята роля, и с нетърпение очаквам да поема моите отговорности. Очаквам с нетърпение да работим с премиера Мотли и нейния екип, за да преобразим Барбадос", пише тя. През май миналата година Риана показа подкрепата си за Мия Амор Мотли, която бе избрана миналата пролет: "Поздравете моя нов министър-председател и особено премиерът "ПЪРВАТА ЖЕНА "на Барбадос ... уважаван @mamottley", пише звездата на Instagram. "Заслужаваше и беше време! Тя събаря бариерите и създава история по много начини! Поздравления."

 

В продължение на 10 години Риана беше културен посланик на бившата британска колония и промотира острова си по целия свят и дори приветства принц Хари в столицата Бриджтаун за 50-годишнината от независимостта на Барбадос, през декември 2016 г. Тя се връща редовно в родната си страна, независимо дали ще посети семейството си или близките си, като това лято беше на сватбата на един от приятелите си от детинство и участва в "Crop Over", известен фестивал, отбелязващ края на реколтата на захарната тръстика. Спазвайки барбадоската традиция, певицата танцува и се облича с ексцентрични и колоритни облекла, споделяйки снимки по социалните мрежи.

 

Улицата, където е израснала, носи името ѝ: на "Риана Драйв" можем да открием уважението към "нашия диамант". Къщата, в която живееше със семейството си, също се отличава не само с ярките си цветове, но именно защото името на Риана е написано на земята, между слънцето и националния флаг.

 

БГНЕС

 

Още по темата: Риана зарадва родителите си в Барбадос

Коментари ( 0 )