IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Лайфстайл
09:24 | 1 октомври 2018
Обновен: 01:30 | 22 март 2024

Циклонът "Зорба" атакува и България, носи дъжд и хлад

В средата на месеца ни чака "златна" есен

По материала работи: Борис Проданов
Циклонът "Зорба" атакува и България, носи дъжд и хлад

Остатъците от циклона "Зорба" ще влияят върху климатичната ни обстановка днес. Предимно ще вали на изток и югоизток. В Западна България облаците ще се разсеят в следобеда. Трябва да се наблюдават реките в районите с повече превалявания. Въпреки това, не се очакват масивни валежи.

 

Това е прогнозата на климатолога Симеон Матев за днешния 1 октомври.


"В София ще припръсква до към обяд, а след това трябва да спре. Градусите ще останат ниски за цялата страна. Сегашните климатични условия са доста характерни за периода, в който се намираме. От седмица насам температурите са есенни, а лятото почти го забравихме", отбеляза той в "България сутрин".

 

Синоптикът уточни, че валежната зона ще се измества през деня към Северозападна България. От югозапад идва затопляне и нормализиране на времето.

 

"Седмицата ще протече в сходно с днес време. Очаква се октомври да бъде предвидим. Температурите за целия месец ще са между 6 до 20 градуса. В средата на месеца се очаква затишие и златна есен", посочи Матев пред Bulgaria ON AIR.

 

dnes.bg

 

Още по темата: ТВ Черно море - Прогноза за времето на 1 октомври

Коментари

Новини Варна